Franse Tourhoop: "Zonder Eddy Merckx was ik geen renner geworden"

Redactie
| 1 reacties
Franse Tourhoop: "Zonder Eddy Merckx was ik geen renner geworden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het Franse volk hoopt dat Romain Bardet de volgende Fransman wordt die de Tour de France nog eens kan winnen. Het feit dat Bardet coureur werd, heeft veel met Eddy Merckx te maken.

De Tour van 2019 staat helemaal in het teken van Eddy Merckx, want de start vindt plaats in Brussel omdat het 50 jaar geleden is dat Merckx zijn eerste Tour won (1969). "Meneer Merckx is het icoon van deze sport. Iemand voor wie superlatieven niet volstaan", zegt Bardet.

Gefascineerd door Merckx

"Zonder meneer Merckx zat ik hier nu niet met jullie te praten. Toen ik klein was, las mijn vader vaak voor uit de biografie van Eddy Merckx. Ik raakte zo gefascineerd door die prestaties dat ik ook wou koersen. Ik had niet durven te dromen dat hij nu onze sponsor wordt", aldus de kopman van AG2R-La Mondiale in Het Nieuwsblad. 

Bardet heeft zijn idool wel nog nooit ontmoet. "Ik hoop daar binnenkort eens verandering in te brengen. Ik hoop dat we tijdens de Grand Départ in Brussel op zijn steun kunnen rekenen. Ik wil hem in de Tour dan graag iets teruggeven om zijn hommage nog wat op te fleuren", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties