"Ik wil niet vijand nummer één van Sky zijn", maar bekende ronderenner wel voorstander van het weren van de oortjes

"Ik wil niet vijand nummer één van Sky zijn", maar bekende ronderenner wel voorstander van het weren van de oortjes

Dat Team Sky in de grote ronden en voornamelijk in de Tour alles stevig onder controle weet te houden, zint sommigen niet. Eén van de concurrenten, Romain Bardet, is alvast voorstander van het afschaffen van de oortjes om een minder voorspelbare sport te krijgen.

"De grootste zorg is de voorspelbaarheid van de koers. Dat is wat er op het spel staat", vertelt de Franse klimmer op het trainingskamp van AG2R. "Dat Sky de Tour kan winnen met bijna elk van zijn renners, is iets wat organisatoren willen tegengaan. Ze willen meer onvoorspelbare scenario's creëren."

MEER VERANTWOORDELIJKHEID NEMEN

Het afschaffen van de oortjes kan daartoe een middel zijn. "Ik denk dat een wereld zonder oortjes een goede zaak zou zijn. Het zou de renners dwingen om een beetje meer verantwoordelijkheid te nemen. Je zou meer alert moeten zijn in de koers", verduidelijkt Bardet zijn standpunt.

Het is in elk geval niet iets wat ze bij Sky graag zullen horen. En er is al spraken van een zekere rivaliteit tussen het Britse team en AG2R. "Het is ons plan om hen uit evenwicht te brengen. Het is een mooi gevecht, maar het blijft sportief. Ik wil niet vijand nummer één van Sky zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties