Wielrennen

Colombiaan Esteban Chaves maakt datum van rentree bekend én toont bovendien zijn goed hart

Colombiaan Esteban Chaves maakt datum van rentree bekend én toont bovendien zijn goed hart

2018 was een jaar om snel te vergeten voor de Colombiaanse berggeit Esteban Chaves. Na de Giro kwam de klimmer van Mitchelton-Scott niet meer in actie. Volgend seizoen rijdt hij in Spanje zijn eerste competitiekilometers.

Chaves maakt in februari 2019 zijn grote comeback in de Ronde van Valencia. Dat heeft zijn team Mitchelton-Scott maandag bevestigd. Chaves sukkelde in 2018 met de ziekte van Pfeiffer en was daardoor oververmoeid. 

Bovendien laat de Colombiaan ook zijn goed hart zien. Hij organiseert een eigen Gran Fondo en wil met die actie geld inzamelen voor kansarme kinderen. Dat doet hij samen met de Colombiaanse dokter Sandoval. Onder meer Eddy Merckx, Purito Rodriguez, Mathew Hayman, Paolo Bettini en Annemiek Van Vleuten steunen het project.

Levenskwaliteit kansarme kinderen verbeteren

"Fietsen heeft mijn leven veranderd en nu hebben we de kans om ook het leven van nog meer kinderen te veranderen", vertelt Chaves. 

"Ik kende heel veel geluk door in 2013 dokter Sandoval tegen te komen nadat heel wat dokter al hadden verkondigd dat mijn carrière over was (na een armbreuk, red.). Ik hoop nu die glimlach ook bij meer kinderen te zien. We willen kansarme kinderen helpen om hun levenskwaliteit te verbeteren."

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.