Ex-Belgisch kampioen na teambuilding: "Hopelijk heb ik op de langlaufpiste mijn portie valpartijen voor het komende seizoen al achter de rug"

Redactie
| 0 reacties
Ex-Belgisch kampioen na teambuilding: "Hopelijk heb ik op de langlaufpiste mijn portie valpartijen voor het komende seizoen al achter de rug"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een stage in het skioord Vaujany: het is al jaren traditie bij de Franse ploeg AG2R-La Mondiale. Onze landgenoot Oliver Naesen begint volgend seizoen aan zijn derde seizoen bij het team. Maar het skiën? Dat gaat (letterlijk) met vallen en opstaan.

Het is de derde keer dat de ex-Belgische kampioen mee afzakt naar het Franse skioord, maar het is nog maar de eerste keer dat er langlaufen op het programma staat. "Snowboarden is wat ik het meeste mis door mijn bestaan als profrenner. Het is te gevaarlijk en probeer in oktober - wanneer het overal in Europa twintig graden is - maar eens sneeuw te vinden", vertelt Naesen in Het Nieuwsblad

Achteraf is Naesen nog best tevreden. "Het is eigenlijk vree goed gegaan. Ik ben maar twintig keer gevallen. En de rest maar lachen en filmen, hé", aldus de trainingsmaat van Greg Van Avermaet. "Ik zou hen eens moeten filmen wanneer ze in het voorjaar van de ene kassei naar de andere kassei bibberen."

Duimblessure en 20 tuimelingen

"Ach, elkaar uitlachen, dat is eigenlijk de beste teambuilding die er bestaat. Vorig jaar deden we dit begin november. Toen waren we nog in pinten-drinkenmodus. Maar in deze ploeg stond ik dan alleen aan de bar. Dan is dit beter", zegt Naesen, die in het voorjaar van 2019 opnieuw hoopt uit te blinken. En dus hopelijk gespaard blijft van pech. 

Vorige maand liep Naesen nog een duimblessure op na een potje biljart. "Ik hoop dat ik met mijn duim en mijn 20 tuimelingen op de langlaufpiste mijn portie valpartijen voor het komende seizoen al achter de rug heb. Bij de biatlonoefening na het ­langlaufen schoot ik toch al raak tijdens het onderdeel met de karabijn. Het was maar vanop tien meter, maar toch. Ik ben destijds ook maar begonnen als een kermiscoureur, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties