Jolien D'hoore verwelkomt Deense ex-wereldkampioene mountainbike bij Boels-Dolmans

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Jolien D'hoore verwelkomt Deense ex-wereldkampioene mountainbike bij Boels-Dolmans
Foto: © photonews

Boels-Dolmans heeft nog een laatste knappe transfer verwezenlijkt voor het nieuwe seizoen. De Deense ex-wereldkampioene mountainbike wordt de nieuwe ploegmate van onze landgenote Jolien D'hoore.

De 34-jarige Langvad heeft al een mooi palmares uitgebouwd. De Deense is ex-wereldkampioene MTB en won al 3x de legendarische Cape Epic. Bovendien werd ze ook al weg-en tijdritkampioene van haar land. "Toen ik de kans kreeg om volgend jaar een aantal wedstrijden bij Boels-Dolmans te gaan rijden, was ik direct enthousiast", vertelt ze bij haar nieuwe werkgever. 

"Ik volg het vrouwenwielrennen op de weg al een tijdje en vind het prachtig om de ontwikkelingen te zien", zegt de Deense, die voor het eerst voor een wegteam uitkomt. Al ligt de focus nog steeds vooral op MTB. "Ik definieer mezelf niet per se als mountainbiker, of wegwielrenner. Ik ben gewoon een wielrenner die voornamelijk op de MTB zit, maar ik heb al wel eens eerder een poging gewaagd in het wegwielrennen."

Groter geheel

"Mijn persoonlijke ambitie in dit avontuur is om te ervaren wat goed teamwork is en om daaraan mijn steentje bij te dragen. Dat is waar ik het meeste naar uitkijk. Ik word er oprecht enthousiast van als ik bedenk dat je dan onderdeel bent van een groter geheel. En als ik dan ook nog kan bijdragen aan winst voor het team, dan is dat een persoonlijke bonus."

Het wordt dus een hele nieuwe uitdaging voor Langvad. "Ik kijk er enorm naar uit om onderdeel te gaan uitmaken van het team. En hopelijk komen daar mooie ervaringen uit voort", besluit ze. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties