Wielrennen

Patrick Lefevere gaat geen onderwerp uit de weg: "Gaviria is een passant" en "Voor mij is van Aert niet vrij"

Patrick Lefevere gaat geen onderwerp uit de weg: "Gaviria is een passant" en "Voor mij is van Aert niet vrij"

Als één van de sterkere figuren uit het wielrennen heeft Patrick Lefevere overal wel een mening over. Zijn zicht op het vertrek van Fernando Gaviria bij Quick-Step kan wel tellen. Er komen natuurlijk ook weer nieuwe renners in de plaats. En wie weet lonkt Lefevere nog naar Wout van Aert?

Het team van Lefevere is de meest succesvolle ploeg ter wereld, maar lang niet die met het grootste jaarbudget. "Als ik meer geld had, zou Terpstra niet weg zijn. En was Gaviria gebleven. Al weet je zo daar toch een probleem komt. Renners als Gaviria krijgen dollartekens in hun ogen wanneer ze horen hoeveel andere ploegen willen betalen."

VERTREK TERPSTRA PIJNLIJKER

Lefevere laat in HLN weten dat hij niet zo zwaar tilt aan het vertrek van de Colombiaanse sprinter. "Gaviria is één van de beste renners van de wereld. Maar we hebben nog zo twee paarden willen uitbreken. Hodeg en Jakobsen. Gaviria is een passant, zoals er veel zijn. Ik vind het vertrek van Terpstra pijnlijker."

Wie weet kan de sterke baas van Deceuninck-Quick.Step eens informeren naar Wout van Aert. Is dat nu een vrije renner of niet? "Voor mij is van Aert niet vrij. Ik denk dat Jumbo daar ook zo over denkt. Niet dat ze bang zijn van Nuyens. Maar als de rechtbank tot een schadevergoeding beslist, of de UCI keert op haar stappen terug, heeft Jumbo een probleem."

NUYENS BELLEN OVER VAN AERT

Laat dat de deur op een kier voor Lefevere? "Zolang van Aert niet honderd procent zeker onder zijn contract uit is, gaan ze hem niet nemen. Misschien moet ik Nick Nuyens bellen, of ik Wout dit voorjaar niet voor twee maanden kan huren."

Reacties 8 reacties

Gerelateerd nieuws