Huiswerk van Marlux-Bingoal voor 2019 is af: twee nieuwkomers én nieuw contract voor Denise Betsema

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Huiswerk van Marlux-Bingoal voor 2019 is af: twee nieuwkomers én nieuw contract voor Denise Betsema

Nog een kleine maand en het nieuwe jaar staat alweer voor de deur. Het huiswerk bij veldritploeg Marlux-Bingoal voor 2019 is echter nu reeds af.

Met Anton Ferdinande en Maxim Dewulf zijn er twee nieuwe beloften, terwijl revelatie Denise Betsema een verlenging én opwaardering van haar contract heeft gekregen. Ferdinande en Dewulf maken de overstap van opleidingsploeg Callant-Doltcini en kunnen beiden ook goed uit de voeten op de weg. 

"Ons programma zal er een beetje hetzelfde uit gaan zien als vorig jaar", zegt sportief coördinator Mario De Clercq. "Dan hebben we ook jonge renners nodig van wie we weten dat ze niet gaan ‘verdrinken’. Maxim is op de weg een zeer aanvallend renner. Anton is ook een goed wegrenner en hij is me deze winter in positieve zin aan het verrassen."

Betsema fulltime prof

De contractverlenging van Betsema was dan weer al even bekend. De Nederlandse rijdt nog maar één maand (als semiprof) in dienst bij de ploeg van Jurgen Mettepenningen, maar verraste met onder meer winst in de Ambiancecross in Wachtebeke en de Wereldbeker van Koksijde. Betsema wordt fulltime prof en ligt bovendien nog een extra jaar (tot 2021) onder contract bij Marlux-Bingoal.

Tot slot: de komst van de Nederlandse eerstejaarsbelofte Ryan Kamp in 2019 was al een tijdje bekend, terwijl Thomas Joseph, Tijl Pauwels en Alicia Franck de ploeg verlaten. Zo ligt de kern voor 2019 dus helemaal vast bij het team van Mettepenningen.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties