Wielrennen

Jong klimtalent is er eindelijk uit en kiest dan toch voor Team Sky

Jong klimtalent is er eindelijk uit en kiest dan toch voor Team Sky

Wat een soap is het geweest, die transfersaga rond Ivan Sosa. Het goede nieuws: het is eindelijk afgelopen. Het Colombiaanse klimmertje weet voor welke ploeg hij volgend seizoen gaat koersen. Sosa geeft Sky uiteindelijk dan toch de voorkeur op Trek-Segafredo.

Sosa reed dit jaar voor het bescheiden Androni Giocattoli-Sidermec, maar maakte indruk door in liefst vier rittenkoersen met de eindzege aan de haal te gaan. De WorldTour lonkte. Een transfer naar Trek-Segafredo leek zo goed als in kannen en kruiken.

Door een managerswissel kwam de transfer plots op de helling te staan, waarna Sky fel aan de mouw van Sosa ging trekken. Aan ciclismointernacional bevestigt Sosa wat nu al wel een hele tijd in de lucht hangt: dat hij volgend jaar naar Sky trekt.

BERNAL HELPEN

De renner zelf is in elk geval blij met de overstap. "Ik ben heel erg blij met mijn nieuwe ploeg. Ik zal proberen om zo goed mogelijk te presteren. Ik heb al heel veel van Egan Bernal geleerd. Ik wil hem dan ook graag helpen. Normaal zal de Ronde van Colombia mijn eerste wedstrijd worden."

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.