Wielrennen

Ook Niels Albert gelooft in een triomf voor de cross: "Wout zit in hetzelfde schuitje als Herygers en Nys destijds"

Ook Niels Albert gelooft in een triomf voor de cross: "Wout zit in hetzelfde schuitje als Herygers en Nys destijds"

De nakende verkiezing van de Kristallen Fiets doet iedereen volop speculeren. Wie zou het toch kunnen worden? In de veldritwereld denken er sommigen dat het wel eens 'hun jaar' kan worden. Dat zou dan moeten resulteren in een triomf voor Wout van Aert. Niels Albert denkt dat het mogelijk is.

In zijn column in Het Laatste Nieuws maakt Albert de vergelijking met andere jaren. "Flashback naar 1994, 2007 en 2013. Jaren waarin slokoppen Museeuw, Boonen en Gilbert verstoken bleven van grote klassieke zeges. Dat effende in de verkiezing van de Kristallen Fiets het pad voor Herygers en Nys", weet de ex-veldritkampioen nog.

En nu kondigt er zich een kans aan voor Wout van Aert. "Wout zit ongeveer in hetzelfde schuitje als Herygers en Nys destijds. Zeker nu hij samen met Mathieu van der Poel het begrip veldrijden een nieuwe, krachtigere dimensie heeft gesconken en het stempubliek veel minder neerkijkt op 'de crossers', zoals dat in mijn topperiode het geval was.

DE PRONO VAN ALBERT

Albert beschouwt dit als een gouden kans voor van Aert en ziet het daadwerkelijk gebeuren. "Mijn persoonlijke tiercé: van Aert op één, Vuelta-bergkoning De Gendt op twee en Belgisch wegkampioen en Dwars Door Vlaanderen-winnaar Lampaert op drie."

Reacties 5 reacties

Gerelateerd nieuws