Tiesj Benoot zou zelf op iemand anders stemmen

Tiesj Benoot zou zelf op iemand anders stemmen
Foto: © photonews

Het moet gezegd: een echte topfavoriet is Tiesj Benoot niet, vanwege een onopvallend najaar. Maar die heroïsche overwinning in de Strade Bianche staat nog altijd als een huis. Daardoor wordt zijn naam toch niet overgeslagen als het over de Kristallen Fiets gaat.

Benoot denkt er ook nog met plezier aan terug. "Het is nog altijd een heel mooie herinnering. Het was mijn hoogtepunt van een zeer goed voorjaar. Door pech heb ik die lijn nadien niet kunnen doortrekken in het tweede deel van het seizoen", beweert onze landgenoot in Het Laatste Nieuws.

Dat laatste kan volgens hem wel eens de doorslag geven. "Dat is het verschil met bijvoorbeeld Yves Lampaert. Yves won in het voorjaar Dwars door Vlaanderen en is daarna nog Belgisch kampioen geworden en heeft een goede Tour gereden. Als ik zou mogen stemmen, dan koos ik voor Yves."

FIJNE VERRASSING

Voor de verkiezing van de Kristallen Fiets is het misschien ook beter om je grootste succes in het najaar te boeken dan zoals Benoot in het voorjaar. "In het hoofd van de mensen is dat al lang geleden. Ik zie mezelf als een outsider voor woensdag. Ik ga ervan uit dat ik niet win, en gebeurt het toch, dan zal dat een fijne verrassing zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties