Wielrennen

Wout van Aert blikt terug op exploot in het gezelschap van Sagan

Wout van Aert blikt terug op exploot in het gezelschap van Sagan

Zelf verwacht Wout van Aert niet meteen om woensdagavond de Kristallen Fiets in ontvangst te mogen nemen. Draait het toch zo uit, zal het lang niet alleen zijn vanwege zijn derde wereldtitel in het veld. Maar ook bijvoorbeeld door zijn derde plaats in de Strade Bianche.

Het was al een veelbesproken keuze om dit jaar te debuteren in de klassiekers. "Ik wilde het voorjaar rijden om te tonen dat het kon", legt van Aert uit in Het Laatste Nieuws. "Ik ben er niet aan begonnen met het idee dat ik de pannen van het dak zou rijden. Het is typisch voor deze wereld dat je niet iets nieuws mag proberen. Dan krijg je altijd kritiek."

Sagan merkte misschien niet eens op dat ik naast hem zat - Wout van AertDeel deze quote:

En plots zat hij aan de vooravond van de Strade Bianche aan de zijde van Peter Sagan. "De persconferentie voor de Strade Bianche was mijn vuurdoop. Ik had nog nooit één woord met Sagan gewisseld. Als er in het peloton één renner is die enkel met zichzelf bezig is, is het Sagan wel. Die merkte misschien niet eens op dat ik naast hem zat."

Ook tijdens de wedstrijd oversteeg van Aert de verwachtingen. "Door de korte afstand kon ik koersen zoals ik wilde. Bardet kan heel goed sturen. Ik dacht: als hij die bochten zo snel kan nemen, kan ik het ook. Het was vaak op goed geluk. Ideaal is dat niet, maar wel amusant. Had ik voorzichtiger gekoerst, was ik misschien niet derde geworden."

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws