Wielrennen

Boonen zet wel heel verrassende naam in zijn top drie: "Hoe is me dat in godsnaam kunnen ontgaan?"

Boonen zet wel heel verrassende naam in zijn top drie: "Hoe is me dat in godsnaam kunnen ontgaan?"

Ook voor Tom Boonen is het een hels karwei geweest om zijn pronostiek te geven voor de Kristallen Fiets die vanavond uitgereikt zal worden. Maar het is gelukt. Vooral de man die bij hem op nummer twee staat, is iemand waar velen nog niet aan gedacht zullen hebben.

"Het was best schrikken toen ik ene Martin Maes op de shortlist zag staan", zegt Boonen in zijn column in Het Laatste Nieuws. "Endurospecialist die zich omschoolde tot downhiller, een Wereldbekermanche won, zilver pakte op het WK en ondertussen bleef schitteren in zijn oorspronkelijke biotoop. Hoe is me dat in godsnaam kunnen ontgaan?

DISCIPLINE ONDER DE AANDACHT BRENGEN

Boonen heeft er veel respect voor. "Je moet als mountainbiker maar eens proberen te scoren op het allerhoogste niveau. Martin mag van mijn part winnen. Al was het maar om zijn discipline eens onder de aandacht te brengen", klinkt zijn oordeel.

En toch kiest hij als laureaat voor een andere topsporter. "Misschien wordt het na een derde opeenvolgende wereldtitel in het veld en een uitstekend klassiek voorjaar op de weg wel hét 'moment suprême' voor Wout van Aert in Vilvoorde. Oef, ik ben eruit: 1. Van Aert, 2. Maes, 3. Wellens."

Reacties 5 reacties

Tags : Tom Boonen  \  Martin Maes  \  Wout Van Aert

Gerelateerd nieuws