Wielrennen

Peiper raadt Van Avermaet aan zijn schema aan te passen om op zoek te gaan naar grote overwinningen

Peiper raadt Van Avermaet aan zijn schema aan te passen om op zoek te gaan naar grote overwinningen

Vooraleer hij 'm overlaat aan CCC, heeft Allan Peiper nog één goede raad voor Greg Van Avermaet: minder koersen. Volgens de Australiër is dat nodig om nog meer grote overwinningen binnen te halen. Er is slechts één probleem: Van Avermaet koerst toch o zo graag.

Peiper beweert in HLN dat dit hét moment is voor Van Avermaet om eens voor een andere kalender te opteren. "Volgend jaar is hij de enige leider bij CCC. Dat is een enorme kans, want alles zal rond hem draaien. Ja, daar komt druk bij, maar daar kan hij mee om. Wat ik zou willen zeggen, is dat hij zijn doelen meer moet uitkiezen."

KLEINERE KOERSEN LATEN VAREN

De enorme drang om koers na koers te rijden, zou dan moeten minderen. "Greg koerst graag, maar hij moet zich intomen. Voor de ploeg, en zeker in zijn geval, tellen alleen de grote overwinningen. Hij moet de kleinere koersen laten varen."

Quo vadis, Greg Van Avermaet? "Wat je vraagt, is niet gemakkelijk. Er zit zeker waarheid in, maar het jaar dat ik alles won, heb ik ook veel gekoerst. Het voorjaar zit zo op mekaar gepropt en we hebben zo weinig kansen... En ik ben inderdaad iemand die supergraag koerst."

Reacties 4 reacties

Gerelateerd nieuws