Wielrennen

Van Avermaet looft aanpak van de baas met wie hij zes jaar samenwerkte

Van Avermaet looft aanpak van de baas met wie hij zes jaar samenwerkte

Hun wegen scheiden na zes jaar, maar ongetwijfeld kijken ze zelf met veel plezier terug op hun samenwerking. De combinatie Greg Van Avermaet-Allan Peiper was een succes. Van Avermaet strooit met complimentjes naar Peiper voor diens verdienste bij BMC.

Vooral de manier waarop Peiper zijn job uitoefende, bevalt Van Avermaet. "Hij weet waarover hij praat. Hij is niet streng, maar houdt wel zijn lijn. Ik ben blij dat hij naar BMC is gekomen: hij heeft discipline in de ploeg gebracht en de resultaten zijn gevolgd", haalt Van Avermaet aan in Het Laatste Nieuws.

De Australiër had vooral oog voor alles rond het team. "Als je over een wielerploeg spreekt, zijn de omkadering en de begeleiding altijd belangrijker dan het tactisch steekspel in de koers zelf. Want koersen, dat is met de fiets rijden, hé. Dat is niet zoals in het voetbal", maakt Van Avermaet de vergelijking tussen de twee populaire sporten.

VERTROUWEN GEVEN

Maar wat bedoelt hij daar nu juist mee? "Als je coureur niet beter kan, mag je als ploegleider roepen wat je wil, het zal niet lukken. Belangrijker is dat je vertrouwen geeft, dat je je renner laat geloven dat hij de beste is." Dat heeft Peiper tijdens zijn periode bij BMC klaarblijkelijk gedaan.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.