Wielrennen

Nieuwe bekroning voor Remco Evenepoel: "Iedereen vindt het gek wat ik doe, behalve ikzelf"

Nieuwe bekroning voor Remco Evenepoel: "Iedereen vindt het gek wat ik doe, behalve ikzelf"

Overal waar Remco Evenepoel afgelopen seizoen aan de start kwam, won hij met een straatlengte voorsprong. Op de uitreiking van de Kristallen Fiets was dat niet anders, want met een recordvoorsprong werd hij 'Jongere van het Jaar'.

Een mooie bekroning voor de juniorenwereldkampioen tijdrijden op de weg en in het tijdrijden. "Deze erkenning betekent veel voor mij. Ik heb in 2018 veel gewonnen, maar dit is toch één van de mooiste zeges", citeert HLN de jonge Vlaams-Brabander. 

Beide voeten op de grond

Op het EK, BK en WK won Evenepoel telkens de dubbel wegrit-tijdrit. "Het meest fier ben ik niet op een bepaalde overwinning, maar wel op het feit dat ik nog altijd dezelfde Remco ben als twee jaar geleden", zegt Evenepoel. "Iedereen vindt het gek wat ik doe, behalve ikzelf. Ik sta met beide voeten stevig op de grond en word omringd door mensen die ervoor zullen zorgen dat dat zo blijft."

Volgend seizoen zien we Evenepoel niet bij de beloften, maar wel bij de profs van Deceuninck-Quick.Step aan de slag. "Ik ben oprecht blij dat ik het volgend seizoen minder makkelijk zal krijgen. Om sterker te worden, heb ik concurrentie nodig. Bij de profs zal ik die zeker krijgen", weet Evenepoel. 

Reacties 5 reacties

Gerelateerd nieuws