Wielrennen

"Sommigen vinden Victor misschien niet de makkelijkste gast om mee samen te werken, maar dat vind ik net van wél"

"Sommigen vinden Victor misschien niet de makkelijkste gast om mee samen te werken, maar dat vind ik net van wél"

Ex-bondscoach Kevin De Weert was erbij toen Victor Campenaerts goud pakte op het EK tijdrijden. Bovendien gaan de twee vanaf volgend seizoen ook uitvoerig samenwerken bij Lotto Soudal.

De Weert wordt performance manager bij Lotto Soudal. "Ik heb de prestaties van Victor van dichtbij gevolgd en mijn respect voor hem is heel groot", zegt De Weert in HLN. "We gaan inderdaad nauw samenwerken en daar ben ik blij mee. Sommigen vinden Victor misschien niet de makkelijkste gast om mee samen te werken, maar ik vind net van wel."

"Als alles in orde is wat in orde moet zijn, is hij misschien wel de makkelijkste renner van allemaal. In ons land leven vooral de klassiekers en ik ben blij dat ook het tijdrijden nu eens onder de aandacht wordt gebracht. Ik weet wat Victor er allemaal voor doet en dat is indrukwekkend", aldus de voormalige bondscoach. 

Werelduurrecord

De Weert vindt het dus een verdiende bekroning voor Campenaerts. "En we mogen niet vergeten dat hij fantastische prestaties heeft geleverd op het EK en het WK. Hopelijk kan deze prijs helpen om extra sponsors te vinden om zijn poging om het uurrecord te breken te financieren. Want het plan kan nog een laatste duwtje in de rug gebruiken."

Reacties 2 reacties

Gerelateerd nieuws