Tom Boonen vindt het een oververdiende bekroning: "Maar morgen zullen velen zeggen: 'Victor wie?'"

Redactie
| 12 reacties
Tom Boonen vindt het een oververdiende bekroning: "Maar morgen zullen velen zeggen: 'Victor wie?'"

Victor Campenaerts is een atypische winnaar van de Kristallen Fiets, want de laatste jaren ging er telkens een klassieke renner of een veldrijder (Sven Nys, red.) met de trofee aan de haal. Maar ook tijdrijders kunnen dus winnen.

Tom Boonen was gisteren presentator op het gala van de Kristallen Fiets. Hij zag Victor Campenaerts de hoofdprijs mee naar huis nemen. "Dit is een abnormaal seizoen geweest", stelde Boonen in HLN. "Wanneer je als wielerkenner Victors uitslagen bekijkt, dan is dat toch niet niets."

Klassiekers > tijdrijden in België

Al blijft de Lotto Soudal-renner natuurlijk een tijdrijder. "Veel van zijn prestaties zijn een beetje in de vergetelheid geraakt omdat hij een tijdrijder is. Geen discipline die op de voorgrond staat in een land waarin vooral de klassiekers tellen. Er is nu eenmaal weinig aandacht voor de wedstrijden die hij ambieert, maar hij is de eerste sinds jaren die het tij doet keren."

"Morgen zullen velen zeggen: 'Victor wie?', maar in de wielerwereld zelf weten we echt wel wie hij is. Deze Kristallen Fiets is oververdiend voor Victor Campenaerts

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties