Wielrennen

Campenaerts spreekt bewondering uit voor man die hem Kristallen Fiets overhandigde

Campenaerts spreekt bewondering uit voor man die hem Kristallen Fiets overhandigde

Neen, Victor Campenaerts had niet verwacht de Kristallen Fiets te winnen. Maar dat was op het Gala niet eens de grootste verrassing. Dat Bradley Wiggins naar België was afgezakt om de trofee te overhandigen, vond Campenaerts helemaal te gek.

Toch wel merkwaardig: Campenaerts kreeg de Kristallen Fiets van de man die hij volgend jaar wil onttronen als werelduurrecordhouder. De Belg zag er in HLN ook de humor van in. "Hadden ze mij op voorhand gezegd: je gaat die trofee winnen en je neemt hem in ontvangst van Bradley Wiggins, dan was ik wellicht thuisgebleven van schrik."

GEEN BETERE COUREUR

Het is duidelijk: Campenaerts heeft veel respect voor de Britse ex-renner. "Niemand moet denken dat ik mezelf een betere coureur vind dan Wiggins. Wiggins was redelijk zeker dat hij het record van Dowsett zou breken. Hij heeft dat dan maar in Londen gedaan. Er zijn verhalen over geschreven, mocht Wiggins het uurrecord in Mexico hebben gebroken, dat hij nog een kilometer verder was gereden."

Wiggo had op het Gala alvast mooie woorden over voor Campi. "Als je zoals Wiggins voor een zaal vol Belgen zit, en je hebt Campenaerts net de Kristallen Fiets overhandigd, kan je mij moeilijk beginnen afbreken. Ik weet niet of Wiggins al van mij had gehoord, maar hij zal zich toch een beetje hebben geïnformeerd."

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.