Wielrennen

Groots trainingskamp moet Deceuninck-Quick.Step op het juiste spoor zetten

Groots trainingskamp moet Deceuninck-Quick.Step op het juiste spoor zetten

Hoe hun conditie er ook momenteel aan toe is, de renners van Deceuninck-Quick.Step moeten aan de bak. Ze blazen volgende week verzamelen aan de Costa Blanca op het grootste trainingskamp van de ploeg. Koen Pelgrims heeft heel wat voor hen in petto.

Pelgrims is de trainer waar het team mee samen werkt. "Ons eerste kamp is ook ons grootste trainingskamp, want het is de enige keer dat we alle renners en iedereen van de staff samen krijgen. We gaan de renners fysiek testen zodat we weten wie op schema ligt voor het komende seizoen, wie voor ligt op schema en wie nog wat werk te doen heeft."

Dat is nog maar deel één van de stage, legt Pelgrims uit. "Dan zullen we twee blokken doen van twee dagen training, met een gemakkelijke dag tussenin. We zullen de jongens in drie groepen verdelen, afhankelijk van hun programma en van hun fitheid."

SPRINT EN TIJDRIJDEN STAAN VOOROP

Zodanig dat de renners zich al op bepaalde specialiteiten kunnen toeleggen. "Er zullen er specifiek werk doen voor de sprinttrein en ook werken op de individuele tijdrit en de ploegentijdrit. Anderen zullen lange uithoudingsritten doen aan een lage intensiteit. We gaan ook de piste op in Valencia."

Reacties 7 reacties

Gerelateerd nieuws