Wielrennen

Grootste wielerklassiekers zoals Ronde van Vlaanderen maken vanaf 2020 deel uit van 'Classic Series'

Grootste wielerklassiekers zoals Ronde van Vlaanderen maken vanaf 2020 deel uit van 'Classic Series'

Er is een opvallende beslissing voortgekomen uit het congres over de hervorming van de WorldTour in Montreux. Vanaf 2020 zullen er drie divisies zijn in de kalender: de grote ronden, de 'Classic Series' van 20 eendagskoersen en de overige WorldTour-wedstrijden.

De Classic Series moet zowat de Champions League van het wielrennen worden. Het is nog niet beslist welke wedstrijden precies in die Classic Series zullen worden opgenomen, maar de grote Monumenten à la Ronde van Vlaanderen zullen er zeker bij zitten.

Volgend jaar zullen er zes Vlaamse eendagskoersen gekend staan als WorldTour-wedstrijd: de Omloop, Driedaagse De Panne, de E3, Gent-Wevelgem, Dwars Door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen. Het is mogelijk dat één van deze wedstrijden - op die laatste na - zijn status kwijtspeelt in 2020.

WILDCARD-KANDIDATEN WETEN WAT GEDAAN

Voorts is ook het aantal renners dat een ploeg mag en moet hebben, vastgelegd in specifieke regels. Voor WorldTour-ploegen ligt dat aantal vanaf 2020 tussen 27 en 30. In de grote ronden en de Classic Series zullen de wildcards automatisch gaan naar respectievelijk de top twee en top drie bij de pro-continentale ploegen.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.