Wielrennen

Van Avermaet weet wat gedaan als hij zichzelf wil opvolgen

Van Avermaet weet wat gedaan als hij zichzelf wil opvolgen

Greg Van Avermaet stond dit jaar met zijn armen wijd in de lucht als grote overwinnaar in de Ronde van Yorkshire, een wedstrijd die is voortgekomen uit de Tourstart van 2014. Een nieuwe triomf in 2019 zou hem nog meer opleveren, want dan is het een rittenkoers buiten categorie.

Dat is alvast een mooie promotie. De organisatie heeft ook het parcours bekendgemaakt van de vierdaagse rittenkoers, die volgend jaar van 2 tot en met 5 mei verreden zal worden. Elke etappe krijgt ook een bepaalde naam mee.

Beginnen doen we met The Heritage Stage van Doncaster naar Selby. Met Baggaby Hill staat er al een eerste klim op het programma. Toch is de verwachting dat het tot een spannende finale komt. Een dag later staat rit twee op het menu, oftewel The World Stage.

BESLISSING VALT IN YORKSHIRE CLASSIC

De rit van Barnsley naar Bedale moet in principe een massasprint opleveren. Op dag drie is er The Yorkshire Coast, van Bridlington naar Scarborough, met een pittige finish aan North Bay. The Yorkshire Classic van Halifax naar Leeds is de laatste kans voor de renners die nog iets goed moeten maken.

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws