Van zwemmen op hoog niveau naar tijdritspecialist: de opmerkelijke switch van Victor Campenaerts

Van zwemmen op hoog niveau naar tijdritspecialist: de opmerkelijke switch van Victor Campenaerts
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zijn naambekendheid zal nu wel als een schicht omhoog schieten, zelfs bij de mensen die hem voordien nog niet goed kenden. Iedereen wil het verhaal kennen van Victor Campenaerts, nu hij de Kristallen Fiets gewonnen heeft. En het is best een opmerkelijk verhaal.

Welke sport hij zou beoefenen, daar was Campenaerts niet meteen uit. "Ik heb gezwommen op hoog niveau", verklapt de wielrenner in Het Laatste Nieuws. "Maar ik was te klein om een goede zwemmer te zijn. In een olympische finale zijn er zeer weinig zwemmers van minder dan 1,95 meter. Ik ben 1,74 meter groot. Dat is daar heel ver af."

Dus volgde een omschakeling naar het triatlon. "Maar ik raakte altijd geblesseerd bij het lopen. Fietsen, dat ging in het begin heel goed. Dus werd ik wielrenner. Alleen: ik won geen koersen. Ik koerste  gewoon heel dom. Ik demarreerde op de verkeerde momenten en als het peloton scheurde, moest ik altijd het gat dichtrijden."

IN BEUGELSTUUR LIGGEN

Een breuk van zijn sleutelbeen en de radiuskop in zijn elleboog gaf zijn carrière een nieuwe wending. "Ik kon mijn stuur niet vastpakken, niet schakelen of niet remmen. Ik kon wel in een beugelstuur liggen. Twee maanden reed ik zo op de rollen. Ik ging naar het EK tijdrijden bij de beloften en ik won. Daar ben ik dus maar blijven op focussen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties