Wielrennen

Lotto Soudal met 27 renners naar Rafa Nadal Sports Centre, ook Victor Campenaerts mee ondanks blessurezorgen

Lotto Soudal met 27 renners naar Rafa Nadal Sports Centre, ook Victor Campenaerts mee ondanks blessurezorgen

Lotto Soudal vertrekt vandaag op teamstage naar het Spaanse Mallorca. De uitvalsbasis van de ploeg is voor het tweede jaar op rij het Rafa Nadal Sports Centre.

De ploeg trekt met 27 renners op stage: 25 profrenners en beloften Gerben Thijssen en Brent Van Moer. Ook Kristallen Fiets Victor Campenaerts is erbij, al krijgt de tijdrijder wel een alternatief programma. "Victor stootte zijn linkerknie aan het koersstuur, met een ontsteking van de kniepees tot gevolg, en houdt het voorlopig bij zwemmen, aquajogging, fitness en specifieke oefeningen met de fysiotherapeut", laat zijn team weten. 

Lotto Soudal trekt dus voor het tweede jaar op rij naar het sportoord van de Spaanse toptennisser Rafael Nadal. "In het Rafa Nadal Sports Centre draait alles om sport, dat is helemaal anders dan wanneer je in een doorsnee hotel verblijft dat gericht is op toeristen", zegt teammanager Marc Sergeant. "Er zijn tal van faciliteiten in het complex en heel wat ruimtes die we kunnen gebruiken voor meetings of sportieve sessies."

Logistiek niet gemakkelijk

"Het eten is aangepast aan sporters en dat is ook een grote meerwaarde. Logistiek is Mallorca geen gemakkelijke bestemming om alle wagens en materiaal ter plaatse te krijgen, maar we laten alles daar staan tot de Challenge Mallorca eind januari. Mallorca biedt een gevarieerd parcours aan. De renners kunnen er volledig vlakke trainingen afwerken, maar er kan ook een stevige klimtraining ingelast worden."

"Eén van de belangrijkste onderdelen van de stage is echter het samenzijn en ervoor te zorgen dat iedereen elkaar leert kennen. Het gebeurt immers zelden dat het hele team samen is. Voor jonge renners is het vaak wennen om om te gaan met renners waar ze naar opkijken; tijdens de stage kan iedereen tijd spenderen met elkaar en kunnen we zo één grote groep smeden", besluit Sergeant. 

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.