Wielrennen

Michel Wuyts begrijpt dipje van Peter Sagan wel: "Ik zou wel 100 Sagans willen"

Michel Wuyts begrijpt dipje van Peter Sagan wel: "Ik zou wel 100 Sagans willen"

Peter Sagan liet enkele dagen geleden weten dat hij denkt aan zijn afscheid als renner. Michel Wuyts kan de drievoudige wereldkampioen wel begrijpen.

Volgens Sagan is het respect tegenwoordig ver zoek. Hij liet dan ook verstaan blij te zijn dat zijn carrière niet héél lang meer zal duren. "Peter Sagan is slechts 28. Zijn woorden lonken naar een lichte depressie", vertelt Wuyts in zijn column in HLN. "Een burn-out misschien. Prof op zijn negentiende. Onmiddellijk grootwinnaar. In 9 jaar alles gewonnen. De eenzaamheid zonder Katarina. Vroeg rijp, vroeg rot?"

"Lees je mee, Remco? Of gaat het om een eigentijdse 'bore-out'? "Ik voel geen respect meer." Interpreteer dat als: "Ik ben zo alleen op mijn eiland van pret." In het grote peloton is Sagan de enige speler. De guitige onder de ernstigen. De eenzame jongleur in het circus van winstbejag. Ik zie het plaatje wel: Peter, de stuurvaardige, tikt zo'n mederennertje aan."

Begrip voor dip

"Nog 150 km. Zullen we wat gekscheren? Niet dus. De getikte schrikt, kijkt de Slovaak stuurs aan en gunt hem alleen een vloek", vervolgt Wuyts. "Peter blijft achter in zijn speelse drang. Nog 140 km lamlendigheid. Het peloton is dof, het wacht zijn eindeloze wachttijd en zit Sagan in hoofdzaak op het wiel."

Wuyts begrijpt de reactie van de Slovaak van BORA-hansgrohe wel. "Ik heb begrip voor Peters dip. Samen met u, beste lezer, zou ik wel 100 Sagans willen. Niet één uitzending zou van verveling geeuwen. Naar het puntje van de stoel met zijn allen, twee en een half uur lang. Voor Peter, het wonderding

Reacties 9 reacties

Gerelateerd nieuws