Ondanks knappe tweede plek in Essen: "Niet veel kracht in de benen na stage in Spanje"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ondanks knappe tweede plek in Essen: "Niet veel kracht in de benen na stage in Spanje"
Foto: © photonews

De afgelopen dagen trainde Gianni Vermeersch nog aan de zijde van Mathieu van der Poel in het Spaanse Benicassim, maar vandaag was het opnieuw tijd om te crossen. Met succes, want de crosser van Steylaerts-777 werd knap tweede in Essen.

De trainingsstage in Spanje heeft Vermeersch duidelijk geen windeieren gelegd. De 26-jarige West-Vlaming sprintte naar de 2e plek, voor David van der Poel. 

Nochtans was de start van Vermeersch zeker niet super. "In het begin moest ik al wel wat krachten verspelen omdat mijn start niet te best was. Tom Meeusen stond voor mij en die bleef even staan waardoor ik ook werd opgehouden", legt hij uit bij zijn team. 

Niet veel kracht in de benen

"Daarna kwam ik wel voorin terecht, maar eigen voelde ik al snel dat er niet al te veel kracht in de benen zat. Toen Sweeck ging demarreren moest ik ook passen."

"Ik heb daarna geprobeerd het kloofje te dichten, maar eigenlijk had ik nooit het gevoel dat dat kon lukken. Onlogisch is dat niet na een zware trainingsperiode in Spanje. Ik hoop vooral de vluchten van de stage later nog te plukken", besluit Vermeersch. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties