Supporters vragen erkenning voor Jasper Stuyven: "Meest regelmatige renner van het voorjaar"

Supporters vragen erkenning voor Jasper Stuyven: "Meest regelmatige renner van het voorjaar"
Foto: © photonews

Of het nu de tiende plek was in Sanremo, de vierde plaats in de Omloop, de zevende in de Ronde van Vlaanderen of de vijfde in Roubaix: Jasper Stuyven was dit voorjaar steeds op de voorposten te vinden. Dat verdient wel iets meer erkenning, vinden zijn supporters.

Bij het uitreiken van de meest prestigieuze prijzen voor het voorbije wielerseizoen werd er niet echt aan Stuyven gedacht. "Hij was niet genomineerd voor de Flandrien en de Kristallen Fiets. Bij de supporters leeft het idee dat hij over het hoofd wordt gezien. Hij was de meest regelmatige renner van het voorjaar", stelt Arne Mortelmans, voorzitter van de Jasper Stuyven Fanclub.

EREPLAATSEN WEINIG DOORSLAGGEVEND

Daaruit kan één conclusie getrokken worden. "De ereplaatsen waren weinig doorslaggevend. Hij zat altijd bij de eerste tien, dat is een fantastische prestatie. Als er één overwinning had bij gezeten, was hij de man van het voorjaar geweest. Die ene hoofdvogel ontbreekt nog, maar we hebben goede hoop en blijven hem steunen."

Wat de waardering betreft, is er wel stilaan verbetering. "Winst in die Tourrit had zijn grootste prestatie geweest. Hij werd bijgehaald op 800m van de finish en eindigde op zes seconden. Sindsdien is er al meer erkenning. Er was een mooie vermelding van ploegleider Dirk Demol. Die zei: 'Net nu Jasper op zijn top is, vertrek ik.'"

WERKEN NAAR WK 2021

Wat de volgende jaren het grote doel moet worden voor Stuyven, staat al vast. "Het WK 2021 in zijn thuisstad. De aankomst ligt op honderd meter van zijn ouderlijk huis. Met de fanclub zijn we daar naartoe aan het werken. Naast die van Sagan zijn we trouwens de grootste fanclub in het wielerpeloton, met rond de 350 betalende leden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties