Mathieu van der Poel volgt Peter Sagan wel: "Af en toe is wielrennen op de weg saai"

Redactie
| 6 reacties
Mathieu van der Poel volgt Peter Sagan wel: "Af en toe is wielrennen op de weg saai"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel wordt wel eens vergeleken met Peter Sagan. Niet onlogisch, want beide renners zijn twee speelvogels, willen vooral plezier hebben en vinden het wielrennen op de weg soms wat saai.

"Ik ken Sagan eigenlijk niet", vertelt van der Poel in Het Nieuwsblad. "Ik heb hem één keer gezien, op een na-Tourcriterium in Sint-Niklaas of zo. Toen hebben we kort gepraat, een foto genomen samen. En ja, ergens snap ik de vergelijking wel. Omdat hij ook die speelse uitstraling heeft op de fiets. Ik heb het al vaak gezegd: dat speelse wil ik zelf zo lang mogelijk vasthouden."

Sagan heeft recent nog doen uitschijnen dat hij koersen op de weg saai vindt. "Er zijn veel renners die wegwielrennen een beetje saai vinden, denk ik. Van Avermaet heeft daar ook eens iets over gezegd. Dat zijn ook mannen die je vaak op de mountainbike ziet trainen. Het is gewoon zo: af en toe is wielrennen op de weg saai", zegt de Nederlander. 

Serieus werken

Weldra proeft Van der Poel van zijn eerste klassieke voorjaar. Zal dat lange wachten tot de koers openbreekt lukken? "Dat zal voor mij het allermoeilijkste worden. Het zal moeten. Ik heb al langere koersen gewonnen. Ik denk wel dat ik het kan."

Sagan laat vaak uitschijnen dat hij het niet allemaal ernstig neemt. Maar dat is bij Van der Poel anders. "Natuurlijk werk ik serieus, daar maak ik toch ook geen geheim van? Het is echt niet zo dat ik lukraak iets doe. Als je op dit niveau een verschil wil maken, kan je niet anders", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties