Remco Evenepoel laat Vlaamse klassiekers links liggen: "Zweven en dromen is niks voor mij"

Redactie
| 6 reacties
Remco Evenepoel laat Vlaamse klassiekers links liggen: "Zweven en dromen is niks voor mij"
Foto: © photonews

Hij is nog maar 18 jaar oud, maar toch telt Remco Evenepoel ondertussen al 3 supporterscafés. Zaterdag trok hij naar het 3e supporterscafé in Bar Gidon in Geraardsbergen.

Dicht bij de legendarische Muur van Geraardsbergen is er nu ook al een 3e supporterslokaal voor het jonge toptalent. Maar het zal nog even afwachten worden voor Evenepoel die legendarische Muur in een wedstrijd zal betwisten. 

"Geen Ronde van Vlaanderen of Omloop Het Nieuwsblad voor mij", zegt Evenepoel in Het Nieuwsblad. "Ik concentreer mij op de Waalse klassiekers en het rondewerk. Je mag de Vlaamse klassiekers bij de profs niet vergelijken met die van bij de junioren. Dat is totaal anders. Ik zal hier in een wedstrijd niet veel voorbij komen."

"Niks moet"

De verwachtingen zijn alleszins niet hoog voor zijn debuutjaar bij de profs. Bij de buitenwereld misschien wel, maar bij de renner uit Schepdaal niet. "Niks moet, ik zit in een goede ploeg en zie wel wat er gebeurt. Ik ga me ook niet laten opjagen. De voeten op de grond, zweven en dromen is niks voor mij. Zondagavond vertrek ik op stage, dit is mijn laatste optreden op de ‘nevenzaken’. Vanaf volgende week telt enkel de koers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties