Ontstoken knie hoeft Victor Campenaerts niet af te remmen

Ontstoken knie hoeft Victor Campenaerts niet af te remmen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zoals intussen wel bekend is, heeft Victor Campenaerts zijn linkerknie gestoten met een ontsteking van de kniepees tot gevolg. Niet manier de manier om je jaar als winnaar van de Kristallen Fiets in te zetten. Maar geen nood, het heeft wellicht weinig invloed op zijn verdere plannen.

Voor wie zich zorgen maakt over Victor Campenaerts: het komt heus wel goed. Bij Lotto-Soudal weten ze ook wel dat ze hem nu niet moeten overbelasten. Hij krijgt een alternatief programma dat voornamelijk bestaat uit zwemmen, aquajogging, fitness en oefeningen bij de fysiotherapeut.

MOTIVATIE HOOG HOUDEN

Bedoelingen van die oefeningen is om snel weer vooruit gang te boeken en zo de motivatie bij de renner hoog te houden. Ondanks de aanpassing aan zijn programma blijft hij dus wel steeds bezig en zo heeft hij geen tijd om te beginnen tobben over zijn recent opgelopen blessure.

Om gemotiveerd te blijven kan Campenaerts ongetwijfeld ook rekenen op zijn vriendin Fanny Lecluyse. Hun relatie kan er wel eens voor zorgen dat beide topsporters mekaar ook op sportief vlak mekaar omhoog tillen. Het op de voet volgen van de uitslagen van de zwemster kan voor Victor Campenaerts ook een soort van uitlaatklep zijn.

Campi heeft trouwens al laten weten dat hij vaak nerveuzer is bij wedstrijden van Lecluyse dan tijdens zijn eigen koersen. Wellicht zal hij dus ook niet meteen nerveus worden van het feit dat hij momenteel niet volop kan trainen. Dat is ook nergens voor nodig, want zoals iedereen weet komen zijn grote doelen er pas binnen enkele maanden aan.

WERELDUURRECORDPOGING IN APRIL?

Er is dus meer dan voldoende tijd om in conditie te geraken, moest er op dat vlak al een achterstand zijn. In principe vertrekt Campenaerts in januari naar Namibië op zijn werelduurrecordpoging voor te bereiden. Pas twee maanden later keert hij terug en de kans is groot dat de poging zelf pas voor april is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties