Organisatoren Ronde van Vlaanderen lichten volgende editie verder toe

Organisatoren Ronde van Vlaanderen lichten volgende editie verder toe
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In een filmpje op sociale media maakte Flanders Classics het parcours voor de volgende Ronde van Vlaanderen bekend. De organisatoren van Vlaanderens Mooiste voegen er in een persbericht nog alle mogelijke details aan toe, ook over de andere categorieën dan de mannen elite.

Op zondag 7 april gaan we op zoek naar een opvolger voor Niki Terpstra, die vorig jaar de Ronde van Vlaanderen won. Het parcours is nagenoeg onveranderd. Ook deze keer zal het peloton drie keer over de Oude Kwaremont, tweemaal over de Paterberg en één keer over de Muur van Geraardsbergen daveren.

De dames rijden de zestiende editie van hun Ronde van Vlaanderen. Zij gaan van start om 10u55. Opmerkelijk verschil met de mannen is de startplaats. Waar de heren aan hun tocht beginnen in hartje Antwerpen, starten de rensters in Oudenaarde. Dat is voor beiden de aankomstplaats. De dames moeten 157 km afleggen.

PITTIGE FINALE VOOR DE DAMES

Wel één belangrijke aanpassing bij de vrouwen: de finale is iets pittiger gekruid door de toevoeging van de Taaienberg op 40 km van de finish en een deel van de kasseien van de Steenbeekdries. De junioren rijden hun Ronde voor de 51ste keer en zullen dat doen tussen Herzele en Geraardsbergen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties