UCI op zijn hoede voor overname van Team Sky

UCI op zijn hoede voor overname van Team Sky
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Van binnen Team Sky komen er dan wel al positieve geluiden, het is goed mogelijk dat een eventuele overname na 2019 enkele hindernissen bevat. De constructies van de contracten zijn immers niet simpel en de UCI wil zeker zijn dat alles volgens het boekje verloopt.

Het management waar Team Sky beroep op doet, heet Tour Racing Limited. Het is bij dit bedrijf dat alle personeelsleden van de bewuste wielerploeg onder contract liggen. Wat de topers betreft, hebben Froome en Thomas bijvoorbeeld een overeenkomst tot 2021. Egan Bernal ligt vast tot 2023.

Sky heeft 85% van de aandelen van Tour Racing Limited in handen en Century Fox 15%. Zowel Sky als Century Fox hebben aangegeven de sponsoring te zullen stopzetten. Daardoor kan men op zoek gaan naar een overnemer. Loopt dat niet goed af, dan kan Tour Racing aansprakelijk gesteld worden of kunnen onderhandelingen opgestart worden per individu.

ONTWIKKELINGEN OPVOLGEN

Allemaal nogal ingewikkeld en bij de UCI willen ze ervoor zorgen dat alles correct verloopt. "Het lijkt voorbarig om in dit stadium van het proces al voorbeelden aan te halen, maar de UCI zal de ontwikkeling van deze situatie van dichtbij volgen. We zullen beoordelen of risico's kunnen worden geïdentificeerd en of we in actie moeten komen", klinkt het in een statement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties