Adrie van der Poel: "Prestaties van Wout Van Aert geen referentiepunt. Het is Mathieu van der Poel"

Redactie
| 0 reacties
Adrie van der Poel: "Prestaties van Wout Van Aert geen referentiepunt. Het is Mathieu van der Poel"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel proeft volgend seizoen voor het eerst van de voorjaarsklassiekers. Vader Adrie legt de lat alvast niet te hoog.

Van der Poel rijdt onder meer Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race. "Het is een zwaar programma, maar niet overladen", vertelt zijn vader bij Sporza. "Het moet perfect ingepast kunnen worden. De afgelopen jaren reed hij zo'n 12 à 13 wegkoersen en ongeveer hetzelfde aantal mountainbikewedstrijden. Tel daarbij 38 crossen en dan zit je aan 60 à 65 wedstrijden per jaar. Dat moet haalbaar zijn."

Herstelperiodes zijn er genoeg voorzien. Daarom past van der Poel ook voor de Omloop Het Nieuwsblad die eind februari op het programma staat. "Mountainbiken is misschien wat vermoeiender door het reizen, maar uiteindelijk zit daar ook wel altijd 2 à 3 weken tussen de wedstrijden. Er is tijd genoeg om te herstellen."

Niveau hoger in voorjaar

Zien we Mathieu van der Poel meteen voor winst meedoen? "Ik weet als geen ander dat er in het voorjaar harder gereden wordt dan in de wedstrijden die hij tot nu toe gereden heeft. Het niveau ligt ook wat hoger. Iedereen denkt dat hij een referentiepunt heeft met de prestaties van Wout van Aert, maar het is Mathieu van der Poel. Het zal blijken of hij die wedstrijden wel aankan", aldus van der Poel senior. 

"Het is de ambitie om mee te doen in finales en als hij daarin slaagt, is het al heel goed. Het podium? Zeg nooit nooit. Maar in het voorjaar rijden bijna alle WorldTour-ploegen mee. Die zijn dan allemaal top. Als je in de finale zit, is een podium mogelijk. Maar ik denk niet dat we de lat zo hoog moeten leggen", klinkt het nuchter. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties