Niels Albert verwacht op de weg intense strijd tussen Van Aert en Van der Poel: "Ze gaan als twee zotten achter mekaar rijden"

Redactie
| 0 reacties
Niels Albert verwacht op de weg intense strijd tussen Van Aert en Van der Poel: "Ze gaan als twee zotten achter mekaar rijden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

"Wat in het veld niet meer gebeurt, kan op de weg wel nog", is Niels Albert duidelijk. De voormalige ploegleider van Wout Van Aert verwacht in het klassieke voorjaar een boeiende strijd tussen de twee tenoren uit het veld.

Niels Albert verwacht in 2019 veel van het voorjaar van Mathieu van der Poel. "Ik twijfel er niet aan: Mathieu gaat het goed doen in het voorjaar", vertelt hij in zijn column in HLN. "Hij gaat prijs rijden. Ik ben wel een beetje verbaasd dat hij Parijs-Roubaix niet doet - ik ben zeker dat die koers hem gaat liggen. Het zal wellicht voor het jaar erop zijn."

Van der Poel geeft de voorkeur aan de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race. Twee wedstrijden die hem naar eigen zeggen beter liggen. "Ik snap ergens wel dat hij liever de Amstel Gold Race wil rijden in zijn nationale trui en dat hij zichzelf meer winstkans geeft in de Brabantse Pijl. Hoe lang is die koers? 200 kilometer ongeveer: dat is perfect voor hem", zegt Albert. 

'Mekaar niks gunnen'

En dus wordt het uitkijken naar het klassieke voorjaar. "Ik denk dat we in het voorjaar wel eens opnieuw het grote duel tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert zouden kunnen krijgen. Wat in het veld niet meer gebeurt, kan op de weg wel nog. Die twee gaan mekaar niks gunnen, ze gaan als twee zotten achter mekaar rijden. Volgens mij wordt het spannend. Wout heeft op de weg meer kans tegen Mathieu."

"Hij heeft een heel grote motor, hij heeft 'force' in overvloed, en die kwaliteiten komen beter tot hun recht in een wegkoers dan in een veldrit. Met zijn explosiviteit is Mathieu in het voordeel in de cross, maar op de weg zijn ze meer aan mekaar gewaagd. Ik ben héél benieuwd. Ik ga straks in ieder geval met veel plezier in mijn zetel voor tv kruipen, met koffie en een 'stukske' taart", besluit Albert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties