Ondanks fikse leegloop blijft er één iets hetzelfde voor Laurens De Vreese

Ondanks fikse leegloop blijft er één iets hetzelfde voor Laurens De Vreese

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Laurens De Vreese weet waar hij aan toe is in het volgende wegseizoen. Alle 28 renners met wie zijn team Astana 2019 in gaat, liggen immers vast. De ploeg van Alexandre Vinokourov toont zich weer bijzonder ambitieus. De Vreese is opnieuw de enige Belg bij Astana.

Er was nochtans speelruimte genoeg, want de Kazakse wielerformatie voerde heel wat transfers door. Veel renners gingen weg en vele andere renners kwamen de ploeg vervoegen. Bij de vertrekkers Michael Valgren Andersen en Oscar Gatto, die voor respectievelijk Dimension Data en Bora-Hansgrohe gaan rijden. Kangert trekt naar het EF van Vanmarcke.

BROERTJES IZAGIRRE TEAMGENOTEN DE VREESE

Om die leegte op te vullen, ging Vinokourov in de eerste plaats shoppen bij Bahrein-Merida. De broertjes Izagirre maken de overstap. Voorts zet Astana vooral in op de jeugd. Een Belgische nieuwkomer zat er blijkbaar niet in.  De Vreese blijft dus onze enige landgenoot in de ploeg.

Met de nieuwe troepen wil Astana overigens evengoed doen dan dit jaar. Dat wordt een helse opgave, want in 2018 was er onder meer winst in de Omloop en de Amstel Gold Race. Daarnaast waren er ook nog eens podiumplaatsen in twee grote ronden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties