Lefevere over 'te sympathieke' kopman: "Hij zegt bijna tegen niets neen"

Redactie
| 0 reacties
Lefevere over 'te sympathieke' kopman: "Hij zegt bijna tegen niets neen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Yves Lampaert is nog meer dan de afgelopen twee seizoenen één van de renners om naar uit te kijken bij Deceuninck-Quick.Step. Al heeft Patrick Lefevere toch een puntje van kritiek op de West-Vlaming. De oorzaak? Te sympathiek.

"Ik vind dat Lampaert een beetje te veel criteriums gereden heeft en naar iets te veel recepties is gegaan", vertelt Lefevere in de Krant van West-Vlaanderen. "Hij zegt bijna tegen niets neen. Hij stelt zich open en is heel sympathiek in zijn taalgebruik. De mensen horen dat graag en denken dat hij een bezit van hen is. Maar je moet ergens een grens trekken."

Na het vertrek van Niki Terpstra krijgt Lampaert een nieuwe rol bij Deceuninck-Quick.Step. "Zal hij met die druk kunnen omgaan? Wel dat is mijn vraag. Tot vandaag was hij de underdog en dat speelde hij ook goed. Je had bij ons Boonen, Gilbert, Terpstra en Stybar. Daar stond Yves onder. Maar Boonen is gestopt en Terpstra is weg."

Lesje van Terpstra

"En in Harelbeke heeft Yves – niet negatief bedoeld – ook nog eens een lesje van Terpstra gekregen", aldus de teammanager, die Lampaert wel Dwars door Vlaanderen en het BK zag winnen. "Ik hoop dat hij daaruit heeft geleerd."

Lefevere acht de Belgische kampioen kansloos als hij met de toppers naar de meet trekt in een grote klassieker. "Laat ons een kat een kat noemen. Als Yves in een Ronde van Vlaanderen met Sagan of Van Avermaet naar de meet moet, is hij kansloos. Na 260 km weet je door de staat van frisheid natuurlijk nooit wat er gebeurt, maar Yves kennende. Hij is soms nogal wild hé, dat zie je ook in zijn kopbeurten", besluit Lefevere. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties