Nederlanders gerustgesteld na komst van Wout Van Aert: "Neen, we vrezen niets"

Redactie
| 0 reacties
Nederlanders gerustgesteld na komst van Wout Van Aert: "Neen, we vrezen niets"
Foto: © photonews

De transfer van Wout Van Aert naar Jumbo-Visma had heel wat voeten in de aarde, want er is nog steeds een juridische strijd tussen het kamp van de wereldkampioen en de ploeg van Nick Nuyens aan de gang. Bij zijn nieuwe werkgever maken ze zich alvast geen zorgen.

Van Aert koerst zo een jaartje vroeger dan verwacht voor de Nederlandse ploeg. Richard Plugge, teammanager van Jumbo-Visma, neemt naar eigen zeggen geen risico door het aantrekken van Van Aert. "We kennen zijn situatie en er zijn goede afspraken gemaakt", vertelt hij. "Voor ons was het belangrijk dat we geen partij werden in welke ruzie dan ook."

"Ook wilde ik absoluut vermijden een andere collega in de weg te zitten. We hebben er veel tijd in gestoken en zijn gerustgesteld. Neen, we vrezen niets", citeert HNB Plugge. 

Plafond

Het is uitkijken naar wat Van Aert kan bij de Nederlanders. "Ik denk niet dat we nu al beseffen waar zijn plafond ligt. Toch wil ik nog geen te hoge verwachtingen stellen. Wout komt nog altijd maar net kijken, het is nu de bedoeling dat hij een volgende stap zet. Dat plan hebben we bij hem neergelegd en ik denk dat dit ook de reden is waarom hij de stap heeft gezet. We willen met Wout groeien om later te winnen.”

En Van Aert kan ook blijven crossen bij zijn nieuwe werkgever. "We gaan geen oude schoenen weggooien als we er nog geen nieuwe hebben. Dus ja, hij mag blijven crossen. Wout is naar ons gekomen om zich te ontwikkelen als wegrenner, maar het ene staat het andere niet in de weg", besluit Plugge. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties