Enric Mas heeft duidelijke boodschap voor Deceuninck-Quick.Step

Enric Mas heeft duidelijke boodschap voor Deceuninck-Quick.Step

Enric Mas is een ruwe diamant die de ploeg van Patrick Lefevere straks bergop weer kan uitspelen in de grote ronden. Welke grote ronde dat dan moet worden? De Ronde van Frankrijk als het van de renner zelf afhangt. Dat heeft de Spanjaard onomwonden gezegd in een interview.

Enric Mas reed dit jaar een verrassend sterke Vuelta. Hij won een rit, zette het jongerenklassement naar zijn hand en eindigde zelfs tweede in het algemene klassement. Volgend jaar wil hij scoren in de rittenkoers met het meeste faam: de Ronde van Frankrijk.

De 23-jarige renner had dat al enigszins laten doorsijpelen, maar heeft nu echt wel klare wijn geschonken. In een interview met Alberto Contador op RTVE heeft Mas verklaard dat hij hoopt op zijn grote debuut in de Tour in 2019.

AAN DE START IN WAALSE KLASSIEKERS

Een deel van zijn programma moet nog opgevuld worden, al weet Mas in grote lijnen wel waar hij aan toe is. Zo gaat hij zeker de Ronde van de Algarve, de Ronde van Catalonië en de Ronde van het Baskenland betwisten. Ook zal hij deelnemen aan de Waalse klassiekers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties