Krijgen we straks 22-jarige winnaar van grote ronde?

Krijgen we straks 22-jarige winnaar van grote ronde?
Foto: © photonews

Het wielerseizoen op de weg moet nog echt op gang komen en toch viel er al belangrijk nieuws te rapen. Geraint Thomas en Christopher Froome zullen voluit focussen op de Tour, waardoor Sky met de jonge Bernal als kopman naar de Giro trekt. Maakt hij daar kans op winst?

Egan Bernal reed vorig jaar in de Tour zijn eerste grote ronde. Hij liet daar zien dat zijn reputatie als supertalent volledig terecht is en leverde indrukwekkend werk in dienst van Froome en Thomas. Ondanks al die inspanningen ten voordele van andere renners eindigde Bernal in de top vijftien. Dan is het niet ondenkbaar dat hij zelf straks in de Giro kan uitpakken.

Temeer omdat hij van zijn eerste deelname aan een grote ronde ongetwijfeld veel heeft opgestoken. Bernal heeft kunnen stelen met zijn ogen. Hij heeft kunnen zien hoe de toppers in zijn team dag na dag omgaan met de druk om voor de eindzege te gaan.

STERKE PLOEG VOORDEEL

De getalenteerde Colombiaan kan er maar beter van profiteren nu Team Sky nog bestaat in de huidige hoedanigheid. Sky is ontegensprekelijk dé ploeg voor de grote ronden. Vooraleer Yates bij Mitchelton-Scott de Vuelta won, had het Britse team de eindwinnaar geleverd. Over een sterke ploeg beschikken, is als kandidaat-winnaar altijd een voordeel.

ERVARING TEKORT?

Daartegenover staat dat de laatste winnaars van grote ronden toch al een stuk meer ervaring hadden. Thomas en Froome zijn allebei een stukje boven de dertig. Yates daarentegen was nog maar 26 toen hij de Ronde van Spanje was, maar die was in de Giro toch al eens met zijn kop tegen de muur gelopen.

Samengevat: het zou een hele straffe toer toen zijn als Bernal op zijn 22ste als winnaar arriveert in Verona. Wegens de hierboven aangehaalde reden en omdat hij als klimmer ook drie individuele tijdritten dient te overleven. Maar het helemaal uitsluiten, zou van te weinig respect betuigen voor zijn onmiskenbaar talent.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties