Tom Dumoulin hakte de knoop zelf niet door: "Ik wilde eigenlijk alles op de Tour zetten"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Tom Dumoulin hakte de knoop zelf niet door: "Ik wilde eigenlijk alles op de Tour zetten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na lang twijfelen heeft Tom Dumoulin enkele weken geleden de knoop doorgehakt en besloten om in 2019 vol voor de Giro te gaan. Nochtans was het oorspronkelijke plan om volledig op de Tour te focussen.

Het rittenschema van de Giro gaf uiteindelijk de doorslag. "Eigenlijk wilde ik alles op de Tour zetten", bekende Dumoulin op de teamvoorstelling in Berlijn bij de NOS. "Dat was ook al heel lang het plan binnen de ploeg, maar toen de parcoursen bekend werden gemaakt, stuurde ik een berichtje naar de ploeg: zullen we het er toch niet nog één keer over hebben?"

Voorkeur voor Tour

Nochtans had de in België wonende Dumoulin een andere voorkeur. "Het liefste was ik naar de Tour gegaan. Maar ik ga ook rekenen. Ik weet: met dit parcours moet álles meezitten en dan kan ik de Tour winnen", klinkt het. 

Na de Giro volgt dan opnieuw de Tour, al liggen de verwachtingen daar lager. "Ik wilde eigenlijk niet weer beide rondes doen. Maar alleen de Giro zou ik ook jammer vinden. De Tour blijft mij ook aantrekken. En voor de ploeg is de Tour ook belangrijk. We gaan 'm er dus waarschijnlijk bijdoen, maar dan wordt het iets meer een gevoel van: we doen 'm erbij", besluit Dumoulin. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties