Twee Belgen bij de meest veelbelovende talenten die naast Evenepoel 2019 al kunnen kleuren

Twee Belgen bij de meest veelbelovende talenten die naast Evenepoel 2019 al kunnen kleuren
Foto: © photonews

Wat Remco Evenepoel vermag in zijn eerste profseizoen, daar kijkt zowat iedereen naar uit. Zijn talent is onmiskenbaar. Maar er zijn nog vele andere jonge renners die mogen hopen op een doorbraak. Voor sommigen zou het zelfs een bevestiging zijn van de reeds gezette stappen.

In Het Nieuwsblad werden er tien van die jonge talenten uitgepikt, met twee Belgen bij. Te beginnen met de 21-jarige Bjorg Lambrecht van Lotto-Soudal. Goed voor een zilveren medaille op het WK voor beloften en bij de profs reeds vierde in een Vueltarit. In 2019 zal hij in dezelfde grote ronde willen uitpakken. Hij heeft een hoog Bettini-gehalte en is tegelijkertijd een puncher à la Rodriguez.

Daarnaast is het uitkijken naar het WorldTourdebuut van Jasper Philipsen, die van Hagen Bermans Axeon naar UAE trok. Hij koos voor die ploeg omdat hij zo met zekerheid de Vlaamse voorjaarskoersen kan rijden. De Limburger is een man voor de klassiekers en doet hiernaast ook met zijn snelheid aan de meet denken aan... - durven we het zeggen - de jonge Tom Boonen.

Ook de buitenlanders met potentieel willen we u niet onthouden. Zoals daar zijn Benoît Cosnefroy (derde in Parijs-Tours), Ivan Garcia Cortina (tweede in Vuelarit), David Gaudu (ex-winnaar Ronde van de Toekomst), Ben O'Connor (zonder zijn val op weg naar top tien in de Giro) en Mark Padun (vijfde op WK voor beloften).

BLIJFT JAKOBSEN ZOVEEL WINNEN?

En dan zijn er ook al wat gekendere namen die wel nog altijd maar 22 of 23 zijn en de toekomst dus nog voor zich hebben. Zoals Fabio Jakobsen, in 2018 dé neoprof van het jaar met maar liefst zeven zeges bij Quick-Step. Zijn landgenoot Sam Oomen werd negende in de Giro. De Deen Mads Pedersen mogen we dan weer verwachten in de voorjaarsklassiekers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties