Drang naar WK's noopt Lampaert tot een beslissing

Drang naar WK's noopt Lampaert tot een beslissing
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Yves Lampaert zou o zo graag eens een WK rijden. Hij heeft dat natuurlijk al regelmatig gedaan, op een tijdritfiets. Ook in de wegrit zou hij er graag eens bij zijn, zelfs als dat het afbouwen van het tijdrijden betekent. Zijn maatje Victor Campenaerts ziet hij dan weer de andere richting uitgaan.

"Voor mij is er een moment aangebroken dat ik ook op de wegkampioenschappen geselecteerd wil worden", verklapt Lampaert in Het Nieuwsblad. "Het niveau van Victor halen in het tijdrijden, wordt moeilijk. Het wordt tijd dat ik het tijdrijden wat ga afbouwen. Ik voel mij meer wegrenner dan tijdrijder."

Ik vind dat Victor 110 procent moet focussen op tijdrijden 

Campenaerts moet zo'n beslissing dan weer zeker niet maken, oordeelt Lampaert. "Ik vind dat Victor 110 procent moet focussen op het tijdrijden. Ze gaan je niet meer betalen omdat je in de Vuelta eens in de aanval gaat. Wel als je wereldkampioen wordt en prologen wint. Net zoals ik enkel meer betaald ga worden als ik grotere wegkoersen win."

De renner van Lotto geeft ook zelf aan dat bepaalde aspect aan bijvoorbeeld eendagsklassiekers hem niet liggen. "Als ik in de voorbereiding op een massasprint op vijf kilometer van de meet vooraan zit, ben ik een kilometer later weggezakt naar de vijftigste positie. Ik heb Roubaix nooit gereden. Voor zover ik hoor is dat een massasprint richting elke kasseistrook. Tja."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties