Patrick Lefevere over Frans goudhaantje: "Pas binnen 2 of 3 jaar voor klassement in Grote Ronde gaan"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Patrick Lefevere over Frans goudhaantje: "Pas binnen 2 of 3 jaar voor klassement in Grote Ronde gaan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

2018 evenaren wordt zo goed als onmogelijk voor Patrick Lefevere en Deceuninck-Quick.Step, maar de teammanager hoopt wel opnieuw successen te boeken met zijn ploeg. Julian Alaphilippe wordt ongetwijfeld opnieuw één van de mannen om naar uit te kijken.

Niki Terpstra en Fernando Gaviria Rendon verlieten de ploeg. De ogen zijn nog meer dan ooit gericht op Julian Alaphilippe. "Wat ik van hem verwacht? Dat hij dezelfde renner blijft", stelt Patrick Lefevere in Ouest-France. "Hij kan zich richten op de andere klassiekers zoals Milaan-Sanremo, Luik-Bastenaken-Luik en waarom niet de Ronde van Lombardije."

Klassement rijden

Lefevere benadrukt nogmaals dat hij vindt dat Loulou niet voor een algemeen klassement in een Grote Ronde moet gaan. "Nee, ik vind van niet. Julian is een nerveuze kerel. Ik kan me niet inbeelden dat hij drie weken met de stress van een klassement moet omgaan. En als hij het toch zou doen, zal het hem ritzeges kosten."

"We moeten Julian laten doen waar hij goed in is. Als hij zo blijft verder doen, kan hij binnen 2 of 3 jaar als hij 30 is een poging wagen voor een algemeen klassement. Maar laten we hem tijd geven", vraagt Lefevere. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties