Sunweb-kopman Dumoulin over aanwinst Bakelants: "Vroeger was hij een ambetante, hij kon echt vervelend zijn"

Redactie
| 0 reacties
Sunweb-kopman Dumoulin over aanwinst Bakelants: "Vroeger was hij een ambetante, hij kon echt vervelend zijn"

Voor Jan Bakelants is 2019 ook de start van een nieuw avontuur. Na enkele jaren bij AG2R-La Mondiale tekende de Kempenaar een contract voor één seizoen bij het Team Sunweb van Tom Dumoulin.

Bakelants moet Dumoulin aan eindwinst helpen in de Giro. Maar wat verwacht de Nederlander nog van de Belgische aanwinst? "Dat hij zijn stinkende best doet", lacht Dumoulin. "Op trainingskamp in december zaten we vaak in dezelfde trainingsgroep en dan zie je meteen dat het een fijne vent is", vervolgt hij in Het Nieuwsblad.

Dumoulin vindt Bakelants een fijne vent. Ooit was het nochtans anders. "Ik herinner mij hem van mijn eerste profjaren en Jan was, zoals jullie zeggen, een ambetante. Hij kon echt vervelend zijn. Maar de laatste jaren heb ik hem al helemaal anders leren kennen. In het peloton hebben we enkele goede gesprekken gehad", klinkt het. 

'Mooie dingen doen'

"Ik heb er alle vertrouwen in dat we dit jaar samen mooie dingen gaan doen. En nee, ik had geen beslissende stem in de komst van Jan. Zo werkt het niet bij ons. Maar ik had hem er wel graag bij. Als hij zijn topniveau haalt in de Giro, gaat hij van grote waarde zijn", beseft Dumoulin, die zijn pijlen dit seizoen op de Giro richt en daarna ook nog de Tour rijdt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties