Yves Lampaert krijgt mooi compliment: "Jij bent de sympathiekste renner van België"

Yves Lampaert krijgt mooi compliment: "Jij bent de sympathiekste renner van België"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is nogal een eindejaar geweest voor Yves Lampaert. Overal werd hij gevraagd: van supportersfeesten en galashows tot de zaalshow van komiek Jacques Vermeire. Lampaert is vanwege zijn spontaniteit enorm populair. Niet alleen bij het grote publiek, maar ook onder collega's.

Dat blijkt wanneer Het Nieuwsblad Lampaert en Lotto-renner Victor Campenaerts samen brengt. "Ik vind het knap dat jij zo joviaal bent. Jij bent de sympathiekste renner van Belgie", zwaait Campi met complimentjes naar de Belgisch kampioen. "Als ze je niet tegenhouden, sta je een halfuur later nog te praten met een supporter die je nog nooit hebt gezien."

Dat er tussen hen beiden veel respect is, is misschien wel logisch. Samen hebben ze het tijdrijden in ons land de voorbije jaren weer op de kaart gezet. "Vijf jaar geleden zat België op een dood punt", oordeelt Lampaert. "Kristof Vandewalle was de enige tijdrijder, maar hij had geen concurrentie in België."

Er moeten dan ook inspanningen geleverd worden om van het werk tegen de klok een specialiteit te maken. "Mijn eerste tijdrit was in de Ruta del Sol", herinnert Lampaert zich. "Ik dacht vlot even top tien te rijden. Ik werd 32ste, achter Quintana, niet bepaald een tijdritspecialist."

MEER PIJN VERDRAGEN

Campenaerts legt uit wat nodig is om progressie te maken. "Bij de profs moet je tijdens een tijdrit meer pijn kunnen verdragen. Wat ik nu in een tijdrit als een rustiger moment ervaar, beschouwde ik bij de beloften als full gas."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties