Nieuwe cross is zoveelste link tussen VUB en topsport

Nieuwe cross is zoveelste link tussen VUB en topsport
Foto: © photonews

Zondag wacht de veldrijders een gloednieuw parcours in Brussel, met Erwin Vervecken van Golazo als sterke man achter de cross. Op de VUB-campussen kunnen de renners dan laten zien wat ze in hun mars hebben. Het is het meest recente sportinitatief van de VUB, maar zeker niet het eerste.

Dat laat de universiteit weten in een persbericht. Zo werd het BLITS opgericht, het Brussels Laboratorium voor Inspanning en Topsport. Dat is een door de Vlaamse overheid erkend sportkeuringscentrum. Aan de hand van een sportmedisch onderzoek en een inspanningstest geeft het BLITS wetenschappelijk onderbouwde trainingslijnen.

FANS KUNNEN INSPANNINGSTEST WINNEN

Topsporters zijn er welkom, maar ook recreanten en sportclubs. Het BLITS is ook gekoppeld aan de cross van zondag. Er kan immers zo'n inspanningstest gewonnen worden. Wie naar Brussel afzakt naar de VUB-terreinen en een foto op Instagram of Facebook post met #vubcross, maakt kans om te winnen.

De VUB draagt topsport sowieso al jaren hoog in het vaandel door het programma 'Topsport & Studie' aan te bieden aan zijn studenten. Zo kunnen topatleten hun sport combineren met universitaire studies. Op deze manier zijn olympiërs Ann Simons en Dirk Van Tichelt (judo) en Sebastiaan Godefroid (zeilen) afgestudeerd.

HET SVEN NYS-EFFECT

Topsport is ook vaker het onderwerp van onderzoek aan de Brusselse universiteit. Zo onderzoekt het team van professor Veerle De Bosscher bijvoorbeeld de impact van de sport op de maatschappij en onderzochten ze recentelijk nog het Sven Nys-effect.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties