Peter Sagan meldt zich voor de sprints terwijl ook topklimmer richting Tour Down Under trekt

Peter Sagan meldt zich voor de sprints terwijl ook topklimmer richting Tour Down Under trekt
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Tour Down Under lijkt de ideale rittenkoers voor Peter Sagan om in 2019 zijn rekening te openen. Sprinterskansen genoeg. Er wordt echter ook een confrontatie tussen de klimmers verwacht. Dat heeft dan weer de aandacht getrokken van Michael Woods.

Peter Sagan die niet rondkoerst in de regenboogtrui, het zal even wennen zijn. Ook hiervoor kan de Tour Down Under dienen. Voor deze Australische rittenkoers bouwt Bora-Hansgrohe een ploeg rond de Slovaak. Hij kan er op de steun rekenen van Bodnar, Gatto, Oss, McCarthy, Mühlberger en Pöstlberger.

STRIJD OP WILLUNGA HILL

Bij Education First zitten ze dan weer vooral met de strijd op Willunga Hill in hun achterhoofd. Daarom komen ze met Woods als kopman aan de start. De Canadees kan bergop zeker zijn mannetje staan en moet zijn gewicht in de schaal leggen voor het algemeen klassement.

Voor Woods een kans om een verlengstuk te breiden aan een uitstekend 2018. De ploegmaat van Sep Vanmarcke werd tweede in Luik-Bastenaken-Luik, won een Vueltarit en werd derde op het WK. Zijn teamgenoten in de Tour  Down Under zijn Bettiol, Docker, McClay, Morton, Scully en Whelan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties