Nederlander had ontzag voor 'strenge, maar rechtvaardige' Patrick Lefevere: "Niet klappen, maar trappen"

Redactie
| 0 reacties
Nederlander had ontzag voor 'strenge, maar rechtvaardige' Patrick Lefevere: "Niet klappen, maar trappen"
Foto: © photonews

Eind 2018 hing de Nederlander Bram Tankink na een profcarrière van 18 seizoenen zijn fiets aan de haak. Ondertussen schreef de Nederlander wel een boek 'Tank'. Daarin staat te lezen hoe Tankink veel ontzag had voor Patrick Lefevere.

"Ik heb zeven seizoenen voor Lefevere gereden. Eerst bij Domo-Farm Frites, daarna bij Quick Step-Davitamon", vertelt Tankink in Het Nieuwsblad. "Patrick was streng, maar rechtvaardig. In mijn boek verwijs ik naar een mail die hij me eens stuurde in de winter. Ik was op trektocht gegaan naar Peru, maar dat vond hij duidelijk geen goed idee. Die mail was vriendelijk in toon, maar ­tegelijk onmogelijk mis te verstaan."

Lefevere werd dus enorm respecteerd door zijn renners. "Als Patrick een kamer binnenkomt, dan komt er ook echt iemand binnen. Ja, ik had wel een bepaald ontzag voor hem." Vrouw Vera noemt het 'bang zijn'. "Ja, ontzag dus. Een gevoel dat ik later bij LottoNL-Jumbo nooit had bij Richard Plugge."

'Niet klappen, maar trappen'

Bij de ploeg van Lefevere moesten de benen spreken. "Ik kwam als groentje bij Quick-Step, daar leefde heel erg de cultuur dat je dan vooral je mond moet houden. Niet klappen, maar trappen, zoals ­Lefevere het zei. Dat heb ik altijd goed begrepen."

"Ik herinner me een kermiskoers in Desselgem, waarbij we met de hele ploeg niemand bij de eerste twintig hadden. Lefeveres gezicht stond op onweer. Ik hield bewust mijn kop naar beneden. Dat soort gevoeligheden heb ik altijd wel gesnapt", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties