Wout Van Aert over zijn verrassende keuze: "Ik ben wel de laatste die je kan verwijten alles alleen voor het geld te doen"

Redactie
| 27 reacties
Wout Van Aert over zijn verrassende keuze: "Ik ben wel de laatste die je kan verwijten alles alleen voor het geld te doen"
Foto: © photonews

Zaterdag cross in Gullegem, zondag de nieuwe veldrit op de campus van de VUB en ULB in Brussel. Toch rijdt Wout Van Aert zijn enige cross van dit weekend in het Franse La Mézière. En daar hebben de centen wel iets mee te maken.

Van Aert komt zondag in Bretagne, toch niet bij de deur, aan de start van de losse veldrit van La Mézière. Vanwaar die keuze? "Omdat de organisator mij in de zomer al gecontacteerd had", legt de wereldkampioen uit in Het Nieuwsblad. "Hij wilde de wereldkampioen er heel graag bij. Ik heb niet lang getwijfeld."

"Ook omdat het er toen naar uitzag dat dit mogelijk een weekend zonder topcross zou worden. De cross in Brussel is pas later definitief op de kalender gekomen. En omdat ik niet alle DVV-crossen rijd, was die sowieso geen must voor mij. Plus, ik ben daar eerlijk in: financieel was het een heel goed aanbod.”

Geld

Natuurlijk speelt geld een belangrijke rol in de keuze van Van Aert. "Ik doe daar niet flauw over. Natuurlijk heeft het geld meegespeeld. Iedereen werkt voor zijn boterham. Ook ik rij een stuk voor mijn pree. Maar één, naar ginder reizen kost ook geld. En twee, ik ben wel de laatste die je kan verwijten alles alleen voor het geld te doen. Er zijn heel veel crossen waar ik veel geld zou kunnen verdienen en die ik toch afzeg in functie van het voorjaar.”

Het startgeld van Van Aert bedraagt voor een normale cross om en bij de 9.500 euro. Krijgt hij dan zo veel meer in Frankrijk? "Alle begrip dat je dat wilt weten. Maar daar ga ik echt niet op antwoorden. En eerlijk waar: het is echt niet de enige reden waarom ik voor La Mézière kies", besluit Van Aert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties