Michal Kwiatkowski gaat in 2019 vol voor winst in 'de koers van zijn dromen'

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Michal Kwiatkowski gaat in 2019 vol voor winst in 'de koers van zijn dromen'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op 28-jarige leeftijd heeft Michal Kwiatkowski al een rijk gevuld palmares bij elkaar gekoerst, maar de honger is nog steeds groot bij de Pool van Team Sky. In het voorjaar van 2019 heeft hij zijn zinnen op de Ardennen gezet.

Kwiatkowski gaat later dan vorig seizoen van start en bereidt zich via de vernieuwde UAE Tour, Parijs-Nice en de Ronde van het Baskenland voor op het Ardennenluik. Zijn grote doel van het seizoen is dan ook Luik-Bastenaken-Luik, waar de Pool al 3e werd in 2014 en 2017. Deze keer hoopt hij op winst in Luik. 

Kwiatkowski vindt 'La Doyenne' de koers van zijn dromen. "Het belangrijkste doel in het voorjaar is om zo sterk mogelijk voor de dag te verschijnen in de Ardennen", aldus de ex-wereldkampioen bij zijn ploeg.

"Laat ons hopen dat ik bij de beste renners ben om Luik-Bastenaken-Luik te winnen. Ik heb er mijn aanpak op het nieuwe seizoen voor aangepast."

Tour en najaar

Daarna volgt net als vorig jaar normaal gezien de Tour de France. "Daar hoop ik opnieuw in de best mogelijke vorm te verkeren. In het laatste deel van het seizoen wil ik graag enkele klassiekers rijden. Ik ga misschien naar Canada en ik hoop in goede doen te zijn voor de Ronde van Lombardije en het WK in Yorkshire", aldus Kwiatkowski, die in 2018 na de Tour nog de Ronde van Polen en de Vuelta reed. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties