Wout Van Aert neemt de Dauphiné op in programma: "Een nieuwe stap in mijn ontwikkelingsproces als wegrenner"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 13 reacties
Wout Van Aert neemt de Dauphiné op in programma: "Een nieuwe stap in mijn ontwikkelingsproces als wegrenner"
Foto: © photonews

Wout Van Aert rijdt in juni voor het eerst in zijn carrière het Critérium du Dauphiné. Dat heeft de wereldkampioen veldrijden bevestigd na de veldrit in het Franse La Mézière.

Van 9 tot 16 juni staat de Dauphiné op het programma, één van de laatste voorbereidingskoersen op de Tour de France. Van Aert zal het voor het eerst rijden. "Na de Gold Race neem ik even rust om te bekomen van het klassieke voorjaar", vertelt Van Aert bij HLN. "Vervolgens ga ik op hoogtestage en rijd ik de Dauphiné."

"In dienst van de ploeg en vooral ook om zelf heel veel bij te leren. Ik kijk ernaar uit. De Franse rittenkoers wordt een nieuwe stap in mijn ontwikkelingsproces als wegrenner", zegt Van Aert.

Najaar

Volgens Van Aert ook een ideale voorbereiding op het BK tijdrijden en het BK op de weg. "Die zijn zeker nog een doel. Daarna volgt opnieuw wat rust en bouw ik tijdens de Tour op naar het najaar en de start van het nieuwe veldritseizoen. Zonder wedstrijden, puur met training. Koersen doe ik pas weer in augustus, in onder meer de BinckBank Tour en de EuroEyes Cyclassics in Hamburg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties